Voor altijd weg

Ik ben kind en heb iemand verloren aan zelfdoding.

RSS 2.0

Wat doet dit met jou?

Als iemand is overleden waar je veel van houdt dan kan dat heel erg veel pijn doen. Je kunt diegene vreselijk missen en heel veel verdriet hebben omdat je diegene nooit meer terug gaat zien. Ons lichaam reageert ook op zo’n groot verlies. Soms worden we misselijk of heel erg moe. dolfijnen - emoties
Op de pagina ‘mijn lichaam doet gek, hoe kan dat?’ lees je welke reacties of emoties je allemaal kunt hebben doordat je iemand bent verloren aan zelfdoding.
Heel belangrijk is het dat je weet dat je helemaal niet al deze reacties hoeft te hebben. Als je bij jezelf helemaal niet herkent wat hier staat is dat helemaal niet erg.
Het is ook niet erg als je er wel een heleboel van herkent. We reageren namelijk allemaal anders als we iemand hebben verloren. Niks is goed of fout wat dat betreft.

Naast dat je lichaam soms wat anders is dan normaal kun je soms ook met gedachtes en gevoelens ineens heel anders zijn dan je van jezelf gewend bent. Misschien ben je wel ineens heel erg boos om niks. Of kun je zomaar om alles huilen. Ook dat is voor iedereen weer anders.

Op de volgende pagina’s staan emoties beschreven die je kunt hebben nadat je iemand bent verloren aan zelfdoding.

- Ik ben verdrietig
- Ik ben boos
- Ik ben bang
- Ik heb een schuldgevoel
- Ik ben opgelucht

 


Zoeken

Ik wil graag hulp

Kijk op de pagina hulp waar je de juiste hulp kan vinden.