Voor altijd weg

Ik ben kind en heb iemand verloren aan zelfdoding.

RSS 2.0

Ik ben bang

Verstoppen achter een boomKan nu zomaar iedereen dood gaan aan zelfdoding?
Veel kinderen zijn bang dat er vanaf nu meer mensen waar ze van houden zelf uit het leven stappen. Misschien heb jij er ook wel eens aan gedacht dat nu iedereen die verdrietig is niet meer wil leven.
Als mensen verdriet hebben om degene die is overleden betekent dat helemaal niet dat zij ook niet meer willen leven. Iedereen is wel eens verdrietig, dat is heel normaal, en zeker als we iemand hebben verloren.
Degene die er voor gekozen heeft om niet meer te leven was ziek in zijn/haar hoofd en dat is een belangrijk verschil met iemand die ‘gewoon’ verdrietig is.

Het is ook niet zo dat iedereen die ziek in zijn/haar hoofd is of depressief is, zelfmoord gaat plegen. Sommige mensen gaan in therapie en krijgen pilletjes van de dokter. Daar worden ze dan beter van.

Misschien ben je tegenwoordig niet alleen bang dat meer mensen zichzelf zullen doden maar ben je ook bang geworden om alleen te zijn.
Dat kan komen omdat het heel erg naar is wat jou is overkomen. Je bent misschien zo geschrokken om wat je is overkomen dat je soms ineens van de gekste dingen schrikt. Bijvoorbeeld als iemand een deur te hard dicht gooit.
Het heeft tijd nodig voor je dat schrikachtige weer kwijt bent.
Het is belangrijk dat je hier wel gewoon over blijft praten. Hoe vervelend het ook is, het is wel heel normaal als je wat angstiger bent geworden.

 


Zoeken

Ik wil graag hulp

Kijk op de pagina hulp waar je de juiste hulp kan vinden.