Voor altijd weg

Ik ben kind en heb iemand verloren aan zelfdoding.

RSS 2.0

Ik voel me boos

Als iemand waar we van houden zelfmoord heeft gepleegd dan kunnen we daar best wel even van in de war zijn. Veel mensen vragen zich af waarom iemand zo iets doet en worden zelfs een beetje boos op degene die nu overleden is.
waarom laat hij mij in de steek?”Ik voel me boos
Mensen die zelfmoord plegen die doen dat meestal niet om anderen pijn te doen. Eigenlijk doen ze het juist vaak om mensen géén pijn te doen. Dat kan misschien heel gek klinken omdat jij er heel veel pijn van hebt. Het blijft heel moeilijk om te begrijpen waarom mensen zelfmoord plegen. En dat het zo lastig te begrijpen is, maakt ons juist vaak zo boos.

Dat is heel begrijpelijk. Je mag daar best ook wel boos om zijn.
Misschien wil je wel even heel hard op de trap stampen of tegen van alles aan trappen.

Het is helemaal niet goed om je boosheid weg te stoppen, want dan blijf jij er in je hoofd toch mee bezig. Maar het is ook niet goed om je boosheid op andere mensen af te reageren, want daar kan je andere mensen pijn mee doen.

Ik wil rennen


Tips:

Soms kan het heel lekker zijn om even buiten een rondje heel hard te rennen. Dit kan ook tijdens de schoolpauze bijvoorbeeld. Maar zorg er altijd voor dat je andere kinderen niet omver rent! Als je thuis een hond hebt kun je ook met de hond een stuk gaan lopen.

Je kunt ook een vel papier pakken en een paar goede potloden en daar even flink mee gaan krassen. Als je klaar bent met krassen kun je dat velletje als een balletje verkreukelen en het weggooien.

Je kunt ook op een papier schrijven hoe boos je bent en waarom je boos bent. Dat papiertje kun je ook tot een bal vormen en weggooien.

Meer dingen die je kunt doen vind je op de pagina ‘Wat kun je doen’.


Zoeken

Ik wil graag hulp

Kijk op de pagina hulp waar je de juiste hulp kan vinden.