Voor altijd weg

Ik ben kind en heb iemand verloren aan zelfdoding.

RSS 2.0

Ik ben opgelucht

Sommige kinderen zijn eigenlijk ook wel een beetje opgelucht nadat ze iemand verloren hebben aan zelfdoding. Bijvoorbeeld als je wist dat iemand heel erg ziek was in zijn/haar hoofd en je heel erg veel zorgen had over die persoon. Nu hoef je die zorgen niet meer te hebben omdat je weet dat die persoon geen pijn en verdriet meer voelt.

Op de rug van een slakAls die persoon bijvoorbeeld een van je ouders, broer of zus is, dan was het misschien thuis ook al een tijdje minder gezellig omdat iedereen zich steeds zorgen maakte. Dat zal dan vanaf nu ook weer anders zijn. Dat gevoel kan een opluchting geven.

Je kunt je ook opgelucht voelen als die persoon jou vervelende dingen aan deed. Misschien was er wel veel geweld thuis of zei die persoon nare dingen tegen je. Als iemand dood is, kan dat niet meer gebeuren en voel je je misschien wel weer wat veiliger.Bibber en Spookie blazen stoom

Soms voelen mensen zich wel opgelucht maar schamen zij zich voor dat gevoel. Als ze bijvoorbeeld bij andere mensen wel veel verdriet zien. Toch moet je weten dat het niet erg is als je opgelucht bent. Voor jou was het misschien wel een hele zware en nare periode voordat dit gebeurde en is dat nu voorbij. Daar mag je best wel opgelucht over zijn.
Het kan zelfs zijn dat je opgelucht en verdrietig tegelijk bent!


Zoeken

Ik wil graag hulp

Kijk op de pagina hulp waar je de juiste hulp kan vinden.