Voor altijd weg

Ik ben kind en heb iemand verloren aan zelfdoding.

RSS 2.0

Ik voel eigenlijk helemaal niks

Misschien heb je net de andere pagina’s gelezen over verdriet, angst en boosheid en herken je helemaal niks bij jezelf. Dat kan. Iedereen gaat er namelijk op z’n eigen manier mee om.

Het kan zijn dat je het eigenlijk allemaal nog niet echt beseft. Dat je het idee hebt dat die persoon zo weer thuis komt of dat je die morgen gewoon weer ziet op school. Het kan soms heel lang duren voordat het helemaal tot je doordringt dat die persoon er echt niet meer is.

Ik voel niksMisschien zie je om je heen allemaal mensen huilen en vraag jij je af waarom jij dat niet kan. Het is belangrijk dat je weet dat je niet in paniek hoeft te raken van ‘geen gevoel hebben’.

Je zult vast nog wel momenten hebben dat je er ineens verdrietig om kunt worden of boos. Maar misschien heb je nu zo veel andere dingen aan je hoofd dat het je niet lukt om echt verdrietig te worden. En dat is ook goed.

Het kan ook zo zijn dat je zo moe bent van alle zorgen van de afgelopen tijd dat je nu ook niet meer echt blij kan worden. Niet echt verdrietig en ook niet echt blij.

Dit is natuurlijk heel erg vervelend. Het betekent vaak dat je gewoon te moe bent om nog iets echt te voelen. Daarom is het belangrijk dat je genoeg slaapt ’s nachts zodat je lichaam wat rust krijgt.

Het is belangrijk dat je ook gewoon leuke dingen blijft doen, dat is namelijk gezond voor je. Lachen is gezond zeggen ze wel eens, en dat is echt waar!


Zoeken

Ik wil graag hulp

Kijk op de pagina hulp waar je de juiste hulp kan vinden.