Voor altijd weg

Ik ben kind en heb iemand verloren aan zelfdoding.

RSS 2.0

Ik ben verdrietig

Als je iemand bent verloren waar je van hield kan dat heel erg veel pijn doen. Het maakt ons verdrietig dat we niet meer bij diegene kunnen zijn en dat we geen leuke dingen meer samen kunnen doen.
Als je heel verdrietig bent voel je je niet fijn. Je hebt helemaal geen zin om dingen te doen die je normaal zo leuk vindt.
Het kan soms heel fijn zijn om even heel hard te huilen, want dat kan best opluchten.

Het lukt me niet om te huilen
Sommige kinderen willen wel graag huilen maar kunnen dat niet, wat ze ook proberen. Het is heel vervelend als je wel wil huilen maar als het niet lukt!

Misschien helpt het door te denken aan een keer toen je wel kon huilen. Weet je nog waarom je toen moest huilen en waarom dat toen wel kon?
Soms helpt het door naar muziek te luisteren die je heel erg mooi vind. Als je bijvoorbeeld even alleen bent op je kamer.

Ik kan wel huilen maar zonder dat iemand kijkt.
Het kan ook zijn dat je wel kunt huilen maar niet waar andere mensen bij zijn. Als je bijvoorbeeld ’s avonds alleen in je bed ligt. Dat is helemaal niet erg. Grote mensen vinden het soms ook lastig om te huilen waar anderen bij zijn!

Brown w_tear2Het is wel belangrijk dat als je je verdriet kwijt wil, je dat kan op een manier die bij jou past! Dus bijvoorbeeld als je alleen bent op je kamer, of juist bij je beste vriendinnetje of vriendje.


Verdriet-doos
Als je verdrietig bent terwijl je dat eigenlijk helemaal niet wil kan het helpen om een eigen ‘verdriet-doos’ te maken. Op de pagina Wat kun je doen? staat beschreven hoe de verdriet-doos werkt.


Zoeken

Ik wil graag hulp

Kijk op de pagina hulp waar je de juiste hulp kan vinden.