Voor altijd weg

Ik ben kind en heb iemand verloren aan zelfdoding.

RSS 2.0

Hulp

Praat met je ouders!
Als iemand is dood gegaan waar we veel van houden dan doet ons dat heel erg veel pijn. Je kan daar heel veel verdriet van hebben. Of misschien ben je alleen maar boos.
Het is goed om aan de mensen die van jou houden te vertellen hoe het met je is. Ook al wil je anderen niet extra bezorgd maken omdat ze al zo veel aan hun hoofd hebben.
Sommige kinderen vinden het lastig om aan hun ouders te vertellen waar ze mee zitten omdat hun ouders ook verdrietig zijn.
Toch is het belangrijk dat je wel met je ouders praat, zij willen namelijk weten hoe het met je gaat. Omdat ze van jou houden.
Je kunt ook aan je opa of oma vertellen waar je mee zit. Zij kunnen misschien wel heel goed luisteren!

Praat met de juf of meester!
Als je het er toch niet met je ouders over wilt hebben dan kun je misschien iemand anders in vertrouwen nemen.
Je juf of meester bijvoorbeeld. Of een hele lieve vader of moeder van je vriendje of vriendinnetje.
Misschien heb je wel een hele fijne oppas waar je goed mee kan praten.

De dokter
Als je nou heel erg veel last hebt van lichamelijke kwaaltjes dan is het altijd goed om even met je ouders naar de dokter te gaan. De dokter weet ook precies wat er met je lichaam kan gebeuren als je zo veel verdriet hebt, dus die kan goed beoordelen of het vanzelf over zal gaan, of dat hij je iets moet voorschrijven.

Stichting achter de regenboog 
hulp - vooraltijdweg - stichting achter de regenboogSoms kan het heel erg fijn zijn om met kinderen te praten die ook iemand hebben verloren aan zelfdoding. Stichting achter de regenboog organiseert groepsbijeenkomsten voor lotgenoten. Je kunt je ook aanmelden voor een lotgenoten weekend. Op www.achterderegenboog.nl vind je meer informatie over de stichting.

Ikzitindeshit.nlikzitindeshit
Misschien vind je het helemaal niet fijn om met een bekend persoon te praten. Op www.ikzitindeshit.nl kun je chatten met een medewerker van Slachtofferhulp Nederland. Zij kunnen met je praten over wat er met je is gebeurd. Misschien lucht dat op! De medewerkers bij Slachtofferhulp Nederland hebben een beroepsgeheim en dat betekent dat ze aan niemand mogen vertellen wat jij met ze bespreekt.

Kindertelefoon
Op www.kindertelefoon.nl kun je ook chatten. Je kunt ook naar ze bellen als je wil praten met iemand. Ze kunnen naar je luisteren en tips en adviezen geven. Je kunt elke dag bellen naar 0800-0432 van 14.00 uur tot 20.00
Ook bij de kindertelefoon mogen ze niet aan andere mensen verder vertellen wat jij hebt verteld.
download

Rouwverwerking verzamelpagina
Op rouwverwerking.uwpagina.nl vind je een hele lijst met linkjes waar je informatie kunt vinden. Zie vooral het onderdeel ‘Kinderen / Jongeren’.


Zoeken

Ik wil graag hulp

Kijk op de pagina hulp waar je de juiste hulp kan vinden.