Voor altijd weg

Ik ben kind en heb iemand verloren aan zelfdoding.

RSS 2.0

Lees tips

In het boek ‘Weg van mij’ van Riet Fiddelaars-Jaspers en Monique van ‘t Erve staat veel  informatie. Het is een heel handig werkboek zodat je zelf met je verdriet aan de slag kan. Er staan mooie oefeningen en opdrachtjes in die je samen of alleen kan doen.

Weg van mij

 

In ‘Ik krijg tranen in mijn ogen als ik aan je denk’ van Ineke van Essen, schrijven 30 kinderen over het sterven van hun vader of moeder. Dit boekje gaat niet specifiek over zelfdoding, maar wel over verdriet, pijn en angst.

Ik krijg tranen in mijn ogen als ik aan je denk

De visjes van Oceane‘ van Nathalie Slosse is een mooi boekje over een ongelukkige vis in een aquarium. Op een dag besluit hij uit de kom te springen.

de-visjes-van-oceane

‘Als iemand dood gaat’ van Riet Fiddelaers-Jaspers is een informatief boekje over doodgaan en alles wat er mee te maken heeft. Over een bezoek aan de overledene, begraven en cremeren.

lees-tip-als-iemand-dood-gaat

‘Een zakboekje voor kinderen’ van Riet Fiddelaers-Jaspers (oorspronkelijke uitgave van Bereavement Care) is een stripverhaal voor rouwende kinderen.

Lees tip een zakboekje voor kinderen

‘Om alles wat er niet meer is’ is een boek van Monique van ‘t Erve & Riet Fiddelaers – Jaspers vol verhalen, tips en gedichten van en voor jongeren. Voor als je achter blijft met vragen, angst of schaamte, je je in de steek gelaten voelt of je boos bent.

Lees tip om alles wat er niet meer is

‘Een zakboekje voor jongeren’ van Riet Fiddelaers-Jaspers (oorspronkelijke uitgave door Bereavement Care) is een stripverhaal voor rouwende jongeren.

Lees tip een zakboekje voor jongeren

‘Als vlinders spreken konden’ van Yvonne van Emmerik is een mooi gedichtenboekje voor kinderen over rouwen.

Als vlinders spreken konden

‘Spijt’ van Carry Slee gaat over Jochem, een jongen die het gepest op school niet meer aan kan en besluit een einde te maken aan zijn leven.

Carry Slee spijt

Ten slotte geen lees tip, maar een rouwbandje met de tekst ‘Ik zal je nooit vergeten’.

Tip rouwbandje


Zoeken

Ik wil graag hulp

Kijk op de pagina hulp waar je de juiste hulp kan vinden.